Al plannen voor de zomer van 2020? Plan een afspraak voor een interieuradvies.

Voor bijna iedereen ziet de zomer (vakantie) er anders uit……Misschien is dit wel het moment om je thuis te vernieuwen en heerlijk te gaan genieten van je eigen plekje. Maak nu een afspraak voor een gratis interieur intake bij je thuis.

zijaanzicht

Loop je al een tijdje met het idee rond om een kamer of ruimte opnieuw te willen inrichten. En ben je benieuwd of een interieuradvies meer kan doen voor de ruimte en of een interieuradvies wel iets is voor jou/jullie?

Maak dan nu vrijblijvend en gratis een afspraak voor een intake bij jou/jullie thuis. Zo kun je rustig kennismaken met mij en vertel ik wat StylebijDaan voor jullie hierin kan betekenen.

Afhankelijk van je wensen en budget ontvang je van mij na het bezoek het passende advies voor een vervolgtraject. Jij bepaald dan of je hier wel of niet gebruik van wilt maken.

Een advies begint bij €150,- en kan oplopen tot €695,- per ruimte. Bekijk hier het complete overzicht.

Mijn favoriete design klassiekers voor aan de eettafel.

Met mijn voorkeur voor de Mid Century modern style qua design klassiekers val je dan eigenlijk met je neus in de boter. In deze periode draaide het om ambacht en hout. Veel van deze klassiekers zullen bij jullie ook wel bekend zijn. Vandaag de dag is veel van de huidige ontwerpen vaak afgeleid van deze design klassiekers.

Design stoel Whisbone “Y” chair.

De Wishbone stoel is erg populair om zijn zogenaamd “Y” vorm. Door de jaren heen heeft deze stoel zich ontwikkeld als een echte klassieker. Het unieke design zorgt ervoor dat de Wishbone onmisbaar is geworden in de meubel industrie. Hans Wegner werd beschreven als de stoelenmaker. De Wishbone chair is Wegner’s meest succesvolle design.

Bron: dexiner.com Limited edition Wishbone chair 2020.

Eames DCW eetkamerstoel

Wie eetkamer stoel zegt, zegt Eames. Deze Dining Chair Wood is misschien wat minder bekend maar wel het bewijs van de experimenten die het duo Charles en Ray Eames , gedurende de oorlog, uitvoerden en zochten naar een manier voor het ontwikkelen van een goedkope en efficiënte manier om multiplex (playwood) driedimensionaal te bewerken. Deze stoel is volledig gemaakt van hout en ziet er nog steeds net zo modern uit als op het moment dat deze ontworpen is in 1945-1946 door Charles en Ray Eames

Bron: desin-milk.com

PP 501 “The Chair”

Deze stoel kenmerkend voor de stijl van Wegner door de eenvoud en puure vorm is ook beter bekend als de “Round chair”. CBS kocht 12 JH 501 stoelen voor het presidentiële televisie debat tussen John F. Kennedy en Richard M. Nixon in 1961. Later werd deze stoel ook uitgevoerd met een lederen zitting. Dit is een van de meest bekende Deens design in de meubelindustrie.

Bron: nordmodern.com

Series 7, No. 3107

De serie 7 is misschien wel het meest bekende ontwerp van Arne Jacobsen ook wel beter bekend als “vlinderstoel”. De simpele en elegante stoel is een icoon dat dateert uit 1955 en nog steeds razend populair is. Door de vele kleuren is deze stoel goed toepasbaar in vele verschillende interieur stijlen.

Bron: davincilyfstyle.com

Design klassiekers, meubels om van te dromen.

Design klassiekers. We kennen ze allemaal. Althans veel daarvan. Misschien niet altijd bewust, maar gigantisch veel ontwerpen zijn een afgeleide van deze klassiekers. De kans is dus groot dat er stiekem toch een heleboel wel erg bekend voorkomen! De aankomende tijd zal ik mijn blogs wijden aan design klassiekers, te beginnen met dit eerste deel over mijn favoriete fauteuils!

Bron: Herman Miller, Inc

Lounge Chair met Ottoman – Eames

Ik denk de droom van heel veel mannen, de lounge stoel van Eames. Ontworpen in 1956 bedoeld als nieuwe uitvoering van de traditionele Engelse clubfauteuil. Waarschijnlijk één van de meest comfortabele stoelen ter wereld. Een onwijs mooie design klassieker om van te dromen.

Bron: HomeDeco

The Egg Chair – Arne Jakobsen

Een van de meest bekende klassiekers is toch wel de Egg Chair. Deze stoel is ontworpen door de Deense architect en ontwerper Arne Jakobsen 1902-1971. In stoere mannelijke ruimtes kan dit een hele mooie tegenhanger zijn met zijn ronde vormen en elegante uitstraling. Zeker in lederen uitvoering is hij erg stoer. Meubels om van te dromen zei ik toch?

Bron: Misterdesign

Barcelona Chair – Ludwig Mies van der Rohe

De Barcelona Chair is één van de meest herkenbare design objecten van de laatste eeuw en het toonbeeld van modern design en vakmanschap. De stoel is een ontwerp van architect Ludwig Mies van der Rohe en interieurontwerpster Lilly Reich. De naam heeft de stoel te danken aan de gelegenheid waarvoor hij is ontworpen, namelijk de wereldtentoonstelling in Barcelona.

” The details are not the details. They make the design”.

– Charles Eames

De trendkleur voor het jaar 2020!

Het is een soort gok als het gaat om het raden van de volgende kleur van het jaar. Deze keer leek het speculeren van de Pantone-kleur van het jaar 2020 bijzonder lastig. Classic Blue is de kleur van het jaar 2020. Waarom? Classis Blue is een kleur die rust geeft met de huidige uitdagingen waarmee we vandaag als samenleving worden geconfronteerd.

Panatone Classic Blue

HOE BLAUW ONS BEÏNVLOEDT


Allereerst is Classic Blue een tijdloze kleur. Een geruststellende tint in steeds veranderende tijden waarin we nergens zeker van zijn. Deze kleur vertegenwoordigt het verlangen naar stabiliteit, onmisbaar bij het instappen in een nieuw decennium van sociale en politieke onrust en ernstige milieu-uitdagingen, om er maar een paar te noemen.
Blauw spreekt van vertrouwen, ernst (er is een goede reden waarom specifieke functies blauwe pakken dragen) en de knop NU KOPEN is blauw omdat bewezen is dat het veel beter presteert dan in een andere kleur.
We hebben dit licht nodig om onze innerlijke klok te regelen, die ons helpt overdag wakker te blijven en ‘s nachts te slapen . Geen twijfel over waarom deze kleur zo natuurlijk met ons verbonden voelt, we hebben het nodig om een ​​van de primaire systemen van onze levenscirkel te regelen.

WAT IS DE VERENIGING MET BLAUW?


Classic Blue is een tint die ons herinnert aan de heldere blauwe luchten, het wordt geassocieerd met stabiel weer, rust en een sereen gevoel. Deze tint is intens aanwezig in de natuur; het is niet alleen de kleur die we in de lucht zien maar het is ook de kleur van meren, rivieren, oceanen en hoe we de aarde vanuit de ruimte zien. Water bedekt tenminste 71% van de aarde.
Tegenwoordig staat water centraal in verschillende onderwerpen met betrekking tot duurzaamheid; watervervuiling, waterschaarste, het niveau van de zee stijgt, drijvende kunststoffen in oceanen staan ​​op de publieke en politieke agenda. Dat is nog een reden waarom Blue nu relevant is. Blauw is nu overal.

“We leven in een tijd die vertrouwen en vertrouwen vereist. Het is dit soort constantheid en vertrouwen dat wordt uitgedrukt door PANTONE 10-4052 Classic Blue, een solide en betrouwbare blauwe tint waarop we altijd kunnen vertrouwen. Classic Blue is doordrenkt met een diepe resonantie en biedt een verankerende basis. Een grenzeloos blauw dat doet denken aan de uitgestrekte en oneindige avondhemel. Classic Blue moedigt ons aan verder te kijken dan het voor de hand liggende om ons denken uit te breiden, ons uit te dagen om dieper te denken, ons perspectief te vergroten en de stroom van communicatie te openen. “

-Leatrice Eiseman, Executive Director of the Panatone colour institute-

De winter is in aantocht en op zoek naar een fijne sfeer in huis?

brink en campman

Ben jij ook altijd op zoek naar die fijne sfeer voor in huis? Met een goed kleurenplan, meubels en accessoires kom je een heel eind. Maar wist je ook dat een vloerkleed een absolute must is voor de verbinding in jouw interieur? Welk kleed past bij jou?

Louis De Poortere

Als interieurstylist zie ik heel veel interieurs en één onderdeel wat nooit ontbreekt is een vloerkleed. Vloerkleden heb je in alle soorten en maten, materialen en kleuren. Louis de Poortere en Brink en Campman zijn vloerkledenmerken die verschillende stijlen leveren en waar ik geregeld goed kan slagen voor een kleed bij een interieuradvies. 

Waar leg je een vloerkleed, op of voor de bank?

Wanneer je een bank zonder poten hebt met een stoerdere look, is het mooi om het kleed een beetje los van de bank te leggen. Met een ruimte van zo’n 10 cm krijg je een luchtig effect. Hier speel je ook met contrasten door de bank wat ruimte te geven. Wil je juist een zware en stoere look dan zet je de bank op het vloerkleed en laat je het kleed flink uitsteken aan de rechter en linker kant. Zie illustratie

vloerkleed illustratie

Welk effect heeft een vloerkleed in je interieur?

• Een vloerkleed met donkere kleuren op een lichte vloer geeft warmte en gezelligheid. Het contrast van warme kleuren en lichte omgeving versterkt elkaar.

• Een vloerkleed met een stoere print geeft een bank met een lichte kleur en zachte stof meer body. Hier speel je met contrasten in stoer en vrouwelijk.

• Een vloerkleed met een rustig dessin in lichtere kleuren zorgen voor balans en rust.

Waarom interieuradvies?

Slaapkamer project met fotobehang

Interieuradvies inwinnen? Waarom? ‘Ik heb zelf heel veel ideeën’…‘Dat moet ik toch zelf ook wel kunnen’…’. Herkenbaar? Ik begrijp dat je het liefste alles zelf doet, maar soms is het gewoon handiger om wel hulp in te schakelen. Jij wilt toch ook dat je huis eindelijk wordt zoals je in gedachten hebt?!

stylingplan-moodboard
stylingplan

Twijfel je al heel lang? Of weet je niet goed waar je moet beginnen? Wil je gewoon even dat iemand met je meekijkt en samen met jou de keuzes doorloopt?

10x waarom interieuradvies:

  • 1. Om te beginnen… Je kunt al je vragen stellen 
  • 2. Je creëert de juiste basis voor je interieur; een goede basis geeft rust en maakt dat je hem daarna makkelijker kunt ‘inkleuren’
  • 3. Je creëert rust, doordat je niet zelf overal aan hoeft te denken
  • 4. Er wordt met je meegedacht; je hoeft beslissingen niet ‘alleen’ te maken
  • 5. Er wordt rekening gehouden met jouw/jullie wensen. Het moet immers jouw/jullie huis worden
  • 6. Er wordt rekening gehouden met verschillende factoren die invloed hebben op kleuren, beleving, enz.
  • 7. De ruimte in huis wordt optimaal benut (denk hierbij aan indeling, maar ook looproutes ed.)
  • 8. Een frisse blik, verrassende ideeën of invalshoeken
  • 9. Je haalt de kosten van het advies er weer uit doordat je in een keer de juiste keuzes maakt
  • 10. Je krijgt een interieur dat past bij jou, uniek is en gewoon goed voelt.


Interieurplan

interieur plan

Een nieuw huis, verbouwing of gewoon toe aan een nieuw interieur?

Een spannende tijd waarin je veel keuzes moet maken. Lukt het niet om een plan te bedenken voor jou nieuwe woning? Of loopt je tegen allerlei uitdagingen aan en weet je niet hoe je die moet gaan oplossen en realiseren? Ik help je graag met het bedenken van een mooi plan en oplossingen voor al jou/jullie uitdagingen.